Nyt udefra
 - 16.08.12

82 projekter får støtte fra Landdistriktspuljen

Det summer af aktivitet i Danmarks landdistrikter. Årets ansøgninger til Landdistriktspuljen giver et billede af en imponerende virkelyst, innovation og mod på at bidrage til en positiv udvikling. Det skriver Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Carsten Hansen
Blandt modtagerne af midler fra Landdistriktspuljen er der masser af bud på, hvordan ressourcer i landdistrikterne kan bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser på landet. Foto: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Virkelyst i landdistrikterne
Flere og flere danskere efterspørger madvarer, der er produceret lokalt, som smager anderledes og fortæller en historie. Projektet "Fra den lokale jord til det lokale bord" vil generelt gøre det nemmere for lokalt produceret frugt, kød og mejeriprodukter at finde vej til hylderne i de lokale dagligvarebutikker. Og i Tønder Kommune vil man gennemføre et forsøg, hvor lokale frivillige hver dag underviser elever i folkeskolen. Eleverne skal både have fysiske og kulturelle oplevelser, og også undervises i demokrati og sund kost.
 
Projekterne er bare to af de i alt 82 forsøgsprojekter, som netop har modtaget støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. I 2012 er der uddelt knapt 13 mio. kr. til forsøgsprojekter i Landdistriktspuljen.
 
Blandt dette års modtagere er der masser af bud på, hvordan ressourcerne i landdistrikterne kan bidrage til at skabe arbejdspladser, fremme erhvervslivet, iværksætteri og gode rammer for det daglige liv. Det handler også om sundhed, om fastholdelse af beboerne og om kulturtilbud.

Læs om Landdistriktspuljen


Oversigtskort