Nyt udefra
 - 24.01.13

Antologi: Byboere vil bo på landet

7 pct. af beboerne i byerne ønsker i virkeligheden at bo på landet. Det fremgår af en ny undersøgelse, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter står bag.


landsby
Ny antologi konkluderer, at 7 procent af befolkningen i virkeligheden ønsker at bo på landet. Foto: Anne Prytz Schaldemose

Natur, trygge rammer og billige boliger
Drømmen om køkkenhave og højt til himlen trives i bedste velgående i de store byer. Det viser en ny undersøgelse, der konkluderer at 7 pct. af befolkningen i byerne i virkeligheden ønsker at bo i landsbyer og ude på landet. Det kan man læse i en artikel af Jens Fyhn Lykke Sørensens fra Syddansk Universitet i en ny antologi om landdistrikter, der udkommer i dag.

"Landdistrikterne i Danmark har en hel række kvaliteter at byde på, så jeg kan ikke fortænke folk i at overveje et liv på landet. Som minister for landdistrikterne har det hele tiden været en hovedprioritet for mig, at vi ikke skal tale vores landdistrikter ned. Samtidig er det selvfølgelig vigtigt, at vi sikrer gode rammer for de mennesker, der tager springet, siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Det er især naturen, de trygge rammer og billige boliger, der er de væsentligste årsager til ønsket om at flytte på landet. Det viser Helle Nørgaard fra Statens Byggeforskningsinstitut i artiklen 'Tilflyttere til yderområder: Flyttemotiver, sociale relationer og hjemfølelse'. Antoloigen slår desuden fast, at der er behov for at ændre på erhvervsudviklingen på landet, så den ikke kun fokuserer på landbruget, men i stedet tager udgangspunkt i et bredere perspektiv.

Udover de nævnte artikler indeholder antologien 20 andre populærvidenskabelige kapitler, der belyser nogle af de vigtigste emner i den højaktuelle debat om landdistrikterne.

Læs mere på ministeriets eget website 


Oversigtskort