Nyt fra kampagnen
 - 14.09.15

Arkitekter valgt til projekt Career Campus

Erhvervscentret, Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania har nu udvalgt det arkitektfirma, der skal stå for renoveringen af den bevaringsværdige Plesner-bygning, som huser Career Campus i Ringkøbing. Målet er at skabe en alternativ og fleksibel bomulighed for højtuddannede i de attraktive historiske rammer. Projektet gennemføres som en del af Stedet Tæller.

Career Campus
Bygningen på Aldershvilevej i Ringkøbing husede fra 1911 til 2007 byens alderdomshjem. 

KPF/Brøgger Arkitekter valgt som rådgivere for Career Campus
Valget faldt på KPF/Brøgger Arkitekter, der med et godt og overskueligt tilbudsmateriale og stor erfaring nu får til opgave at varetage renoveringen af den historiske ejendom på Aldershvilevej.

KPF/Brøgger Arkitekter har konkurreret med tre andre arkitektteams om muligheden for at skabe endnu mere attraktive rammer for beboerne på Career Campus uden at gå på kompromis med autenticiteten i den bevaringsværdige bygning. Alle tre hold er velkvalificerede til opgaven, men den vindende rådgivergruppe gav det mest økonomisk fordelagtige tilbud og har meget kompetente nøglepersoner.

"Vi har nu fået et tilbudsmateriale for renoveringen af Career Campus, der er både overskueligt, robust og frem for alt realiserbart," siger Lene Hagerup Hindbo, souschef ved Erhvervscentret.

"KPF/Brøggers tilbud giver rammerne for at skabe bygninger, der både understøtter funktionen som Career Campus, men også er tro imod det oprindelige udtryk. Vi skal ikke glemme, at bygningerne i sig selv er bevaringsværdige og over 100 år gamle," siger hun.

Projektchef i Realdania, Karen Skou, siger: "Vi ser frem til, at projektet går i gang, og vi glæder os til at se KPF/Brøggers Arkitekters bud på en ny indretning af Ulrik Plesners historiske bygning."

Udstationeringsplatform og bofællesskab for højtuddannede
Formålet med renoveringen er at genskabe de arkitektoniske rammer og revitalisere og styrke ideen bag Career Campus. Bygningen på Aldershvilevej i Ringkøbing husede fra 1911 til 2007 byens alderdomshjem. I dag er plejehjemmet flyttet, og bygningen huser nu erhvervsbofællesskabet Career Campus; en unik udstationeringsplatform og et fysisk bofællesskab, der skal tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Vestjylland. Ejendommen bærer dog stadig fysisk præg af at være et plejehjem.

Career Campus blev i oktober 2014 udvalgt til realisering som en del af Stedet Tæller. Målet er at vise, hvordan lokal kulturarv kan få nyt liv og samtidig bidrage til at styrke erhvervslivets muligheder i et yderområde. Projektet har potentiale til at skabe et internationalt bo-miljø for højtuddannede og på sigt skabe positive effekter på bosætning og erhvervsudvikling.

Læs mere om projektet


Oversigtskort