Nyt fra kampagnen
 - 28.06.18

Indvielse af projektet ’Stedet Tæller’ i Klintholm Havn

Et nyt bytorv og en havnetrappe har givet Klintholm Havn et kvalitetsløft, og håbet er, at gøre byen mere attraktiv - både for borgere, turister og besøgende på Møn. Fredag den 29. juni 2018. kl. 11.00-13.00 indvies projektet, og både borgere, interessenter og samarbejdspartnere er velkomne til at deltage i arrangementet. Projektet er gennemført som en del af Stedet Tæller.

Trappe_Klintholm Havn
Den nye havnetrappe skal fremme forbindelsen mellem havn, by og strand. Foto: Vordingborg Kommune

Klintholm er godt i gang i gang med at udvikle sig fra at være industrihavn til at blive kystturismeby, hvor den aktive havn med smuk omkringliggende natur og en spændende kulturhistorie, skal være med til at trække turister til Møn.

Men de fysiske rammer afspejlede ikke i tilstrækkelig grad stedets kvaliteter og muligheder. Nu har et byfornyelsesprojekt skabt et nyt bytorv og en havnetrappe, som giver mulighed for ophold, pause og udsigt til både strand og vand. Fremover skal trucks, trailere og trollingbåde kunne færdes her side om side med lystbådesejlere, lokale og turister.

Intentionen er at få flere - både borgere, besøgende og turister -  til at opholde sig i Klintholm Havn og - på sigt - at få havnen til at udvikle sig yderligere både som turisthavn og erhvervshavn.

Det færdige bytorv og havnetrappen giver et visuelt og funktionelt løft til havnen og skal fremme kontakten mellem by, havn og strand.

De nye tiltag er en udløber af udviklingsplanen 'Kystdestination Møns Klint', hvor netop Klintholm Havn er udpeget som et særligt potentiale.

Projektet har været igennem en borgerproces siden 2012. 

"Stort tillykke til de gode kræfter, som har bidraget til at gøre projektet på Klintholm Havn til virkelighed. De nye tiltag giver havnen et flot løft, og  gør den mere attraktiv - både for borgerne i hverdagen og for turister, for eksempel vandrere på Camønoen. Samtidig er der stadig plads til  mere traditionelle havneaktiviteter, sådan at de kan eksistrere side om side med de nye aktiviteter og berige hinanden. Projektet er et godt eksempel på, hvordan man kan videreudvikle en mindre fiskeri- og industrihavn til gavn for både lokale borgere og turister," siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

Program for indvielsen

Alle er velkomne til indvielsen, som finder sted fredag den 29. juni kl. 11.

  • Indvielsen åbnes
  • Borgmester Mikael Smed indvier projektet 'Stedet Tæller', Havnetrappen og Bytorvet.
  • Stine Lea Jacobi - Realdania
  • Åbningskoncert ved Synje Norland

I løbet af arrangementet er det også muligt at besøge Klintholm Havns Redningsskib.

Absolut Landskab har været arkitektrådgiver på projektet.


Oversigtskort