Nyt fra kampagnen
 - 19.04.17

Kom til indvielse af Stinesminde Havn

Lørdag den 29. april inviterer borgerforeningen i Stinesminde og Mariagerfjord Kommune til officiel indvielse af Stinesminde Havn, der er blevet restaureret gennem de sidste par år. Projektet er gennemført som en del af Stedet Tæller.

Stinesminde
Alle nye tiltag bygger videre på Stinesmindes historie, traditioner og kvaliteter. Foto: Lars Engelgaar

Stinesminde, der ligger på den nordlige side af Mariager Fjord, er et gammelt fiskerleje. Efter en omfattende, men nænsom restaurering fremstår Stinesminde i dag som et helt unikt og autentisk åndehul formet af både naturen og historien.

- Vi håber, at mange har lyst til at komme og opleve Stinesminde Havn og fejre indvielsen sammen med os. Stinesminde er muligvis "kun" et lille sted, men det er et vidunderligt udflugtsmål for blandt andet historieinteresserede, børnefamilier og naturmennesker. Og med restaureringen fremstår stedet idyllisk og autentisk, fortæller Paul Arnbak, der er formand for Stinesminde Borgerforening.

Stort projekt
Restaureringen er gennemført som et stort projekt med mange interessenter. Men initiativet blev taget for tre år siden af den lokale borgerforening i Stinesminde, fordi man var bekymret for stedets tiltagende nedslidning.

Derfor kontaktede borgerforeningen Mariagerfjord Kommune. Sammen søgte og fik man midler fra Stedet Tæller. Pengene og Realdanias ekspertise har været afgørende for, at restaureringen kunne gennemføres, så Stinesmindes historie, traditioner og kvaliteter nu er bevarede, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 - Det forbilledlige samarbejde mellem lokale ildsjæle og kommune har betydet, at stedets autentiske havnemiljø er bevaret og fremtidssikret. Der er skabt bedre adgang til vandet, og ikke mindst er den lokale livskvalitet og turismen blevet styrket med afsæt i lige præcis de kvaliteter, som gør Stinesminde til et særligt sted, siger Karen Skou, projektchef i Realdania.

Alle interesserede er velkomne til indvielsen
Indvielsen af Stinesminde er lørdag den 29. april 2017 kl. 11-14, og alle interesserede er velkomne. Borgmester Mogens Jespersen indleder de officielle indvielsestaler. Efter talerne tænder Stinesminde Borgerforening op i grillen, og Naturloppen fra den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening kommer og fortæller børn og deres voksne om naturen og laver krible krable-aktiviteter.

Baggrund
Projektet omfatter renovering og klimasikring af stedets fiskerhus, som er indrettet med formidlingsrum og møderum samt et nyrenoveret handicapvenligt toilet. På siden af huset er der etableret et udendørs afskærmet brusebad og udendørs køkken med grill mv. En lille træhytte er blevet renoveret og indrettet med fire sovepladser. Der er også et nyt shelter på vej. Desuden har Mariagerfjord Kommune renoveret den ene mole og hævet terrænet ved den, så oversvømmelser bliver sjældnere.


Oversigtskort