Nyt fra kampagnen
 - 04.02.16

Liv i landdistrikterne: Den2Radio besøger Ejerslev Havn

Med støtte fra Stedet Tæller har Ejerslev Havn på Nordmors fået hjælp af Realdania til at restaurere den gamle moler-udskibningshavn. I dag er havnen en attraktiv lystbådehavn med fin, lavmælt arkitektur. Der er både faciliteter for sejlere, cafeteria og udstillingshus. En væsentlig forudsætning for resultatet er de aktive lokale borgere. Den2Radio har været en tur på Mors.

Ejerslev Havn
Projektet på Ejerslev Havn er lykkedes takket være lokale borgeres aktive engagement.

Da industriens udvinding af moler omkring Ejerslev Havn på Mors ebbede ud, lå, foruden skrænterne, en lagune tilbage. Egentlig ønskede kommunen at slette sporene i landskabet og genoprette naturen, som den så ud før udgravningerne. Men en gruppe lokale ildjsæle satte sig i stedet for at bevare Ejerslev Havn med det karakteristiske udtryk, der var blevet en del af stedets identitet.

I dag er havnens eksisterende skure renoveret, der er opført en række nye bådehuse, havnehuset er blevet formidlings- og undervisningssted, og moderne spise- og opholdsfaciliteter er kommet til. Også området omkring havnen har fået et løft. Og forvandlingen af havnen styrker både turisme og hverdagsliv.

Den2Radio har talt med programchef i Realdania, Karen Skou, besøgt den lille havn på Mors og talt med den lokale ildsjæl Henning E. Pedersen:

"Det gav sådan lidt vingesus, når der kom skibe ude fra den store verden, og det mistede vi, da udskibningen af moler stoppede, og vi samtidig mistede over 100 arbejdspladser. Jeg tror, at området nu er blevet mere attraktivt for turister, og det smitter da lidt af på det butiksliv, som vi har tilbage," siger han.

Hør udsendelsen her

Udsendelsen om Ejerslev Havn er blevet til som en del af udsendelsesrækken 'Liv i Landdistrikterne, der giver plads til nye stemmer og nye historier om den udvikling og omstilling, der er i fuld gang i områderne uden for de store byer.  


Oversigtskort