Nyt udefra
 - 06.01.14

Millioner på vej til småøerne

Mere end 20 af de i alt 27 småøer vil i den kommende tid få glæde af midlerne fra Landdistriktspuljen. Pengene går især til at løfte turismen og sikrer dagligvarehandlen.

Bogø
Småøerne skal sætte fokus på at hæve kvaliteten. Foto: Anne Prytz Schaldemose

Småøer skal være mere attraktive
Med mere end fire millioner fra Landdistriktspuljen er der et løft på vej til 21 af de danske småøer. Pengene går til en række projekter, som primært handler om at styrke bosætningen og fremme turismen, og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen glæder sig over den store initiativrigdom på de danske småøer:

"De danske småøer har nogle ganske særlige udfordringer, og derfor er jeg glad for at kunne støtte så mange ambitiøse og veltilrettelagte projekter, der kan gøre småøerne til endnu mere attraktive steder at bo, arbejde og besøge." siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Turister og købmænd
Der er særligt to temaer, der går igen i ansøgningerne: Turisme og dagligvarehandel. Turisme er et af småøernes særlige udviklingspotentialer, og der er givet støtte til adskillige projekter, der skal forbedre øernes faciliteter for turister og andre besøgende. Der er blandt andet givet støtte til forbedringer af lystbådehavne samt til cykeludlejninger, så besøgende får mulighed for at opleve mere af øerne på tæt hold.

"De danske øer kan tilbyde noget helt særligt, og derfor er der gode muligheder i turismen. Men som vi ser i kystturismen i hele landet, så skal vi hæve kvaliteten, hvis vi skal tiltrække flere turister, og det er netop det, som småøerne har fokus på, " uddyber. Carsten Hansen.
  
Desuden modtager seks øer støtte til fremtidssikring af den lokale dagligvarehandel.

"Den lokale købmand er ikke bare vigtig, når man mangler en liter mælk, det er også her man mødes og får en snak. Derfor er det så vigtigt for de små øer, at de kan bevare indkøbsmulighederne," siger Carsten Hansen.

Næste ansøgningsrunde for Landdistriktspuljens Ø-støtte vil gennemføres medio marts 2014.

Læs mere på Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters egen hjemmeside


Oversigtskort