Nyt udefra
 - 13.02.12

Ny pris til lokale kræfter i landdistrikterne

 Carsten Hansen
Landdistriktsprisen sætter i år fokus på jobskabelse i landdistrikterne. Foto: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Fokus på landdistrikternes positive historier
Landdistriktsprisen skal i 2012 gå til en ildsjæl, som har kæmpet for og haft succes med at skabe jobs i et af Danmarks landdistrikter. Med prisen skal der sættes fokus på de positive historier om landdistrikterne, og vigtigst af alt skal prisen skabe opmærksomhed om de succeshistorier, som kan inspirere andre til at gøre en indsats for at fremme beskæftigelsen i landdistrikterne.

Den nyindstiftede Landdistriktspris skal uddeles hvert år som en hyldest til personer og succeshistorier, der har gjort en forskel i landdistrikterne. Temaet for prisen vil skifte for hvert år, og i 2012 er det jobskabelse i landområderne, der er væsentligste kriterie for at modtage prisen.

Enhver kan i princippet indstilles til at modtage prisen. Man kan indstille sig selv eller andre og på baggrund af indstillingerne vil ministeriet nominere fem kandidater. Det kan fx være en lokal ildsjæl, som har gjort en særlig indsats for at fastholde eller tiltrække arbejdspladser til lokalområdet eller en virksomhedsejer, der har været i stand til at etablere nye arbejdspladser i landdistrikterne.

Læs mere og indstil din kandidat via ministeriets hjemmeside


Oversigtskort