Nyt udefra
 - 12.10.12

Nyt perspektiv på Lolland-Falster

Lolland-Falster har historisk levet højt på en central placering ved det europæiske kontinent - og ekstra fed landbrugsjord. I bogen Syd for Danmark viser fotograf Henrik Saxgren og forfatter Niels-Jacob Andersen øernes mange udviklingspotentialer.

Fejø-æbler
Forfatterne portrætterer Lolland-Falster i billeder og ord. Foto: Henrik Saxgren

Bog præsenterer Lolland-Falster i et nyt perspektiv
Fotograf Henrik Saxgren og forfatter Niels-Jacob Andersen portrætterer i bogen Syd for Danmark Lolland-Falster i billeder og ord fra et nyt 100 års-perspektiv. Resultatet er overraskende, og håbet er, at tidsperspektivet kan åbne for en ny og positiv måde at se øerne på.

Historisk har Lolland-Falster nemlig altid været en trafikeret trædesten mellem Norden og resten af Europa. I krisetider har det betydet både rigdom og vækst, frem for isolation og stagnation.

Lollikker og falstringer har altid handlet egenhændigt - med vendere, tyskere og polakkere - uden om både kirke og kongemagt. Det har de kunnet tillade sig, fordi de levede i et frugtbart fadebur og orienterede sig mod Østersøen med en undseelig bondesnu sikkerhed, der også er fremtidspotentiale i.

Bogen er blevet til som en del af Realdanias partnerskabsprojekt Mulighedernes Land.

Læs mere om bogen på Realdanias website


Oversigtskort