Nyt udefra
 - 14.05.12

Østjysk ildsjæl hædret med ny landdistrikstpris

Torsdag modtog Morten Basse Jensen fra erhvervsnetværket 'Djurs Wind Power' den nyindstiftede landdistriktspris af Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter. Gennem de senere år har Morten Basse Jensen arbejdet målrettet på at opbygge et netværk af lokale små og mellemstore virksomheder, der på forskellig vis kan servicere de store virksomheder, som er involveret i opførelsen af Anholt Havmøllepark.
 

Grenå_fra Dong Energy
Djurs Wind Power er etableret for at kunne tilbyde optimale løsninger i forbindelse med etableringen af Anholt Havmøllepark. Her første spadestik på havnen i Grenå. Foto: Dong Energy

I dag er mere end 25 lokale virksomheder og fire organisationer en del af 'Djurs Wind Power'. 18 af de involverede virksomheder har sikret sig ordre til en værdi af mere end 150 mio. kr., og netværket anslår, at virksomhederne har skabt eller fastholdt op mod 200 arbejdspladser.
 
"Jeg var ikke sikker på, at det blev mig. Men jeg er utrolig beæret, glad og stolt over at have fået den første landdistriktspris. Er I klar over, at vi har vundet en erhvervsoscar", sagde Morten Basse Jensen, umiddelbart efter at have vundet prisen.
 
Landdistriktsprisen er indstiftet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og blev uddelt for første gang på konferencen 'Visioner for vækst' 26. april.
 
Følgende var nomineret til prisen:

 • Morten Basse Jensen, Djurs Wind Power
 • Poul J. Pedersen, Thise Mejeri
 • Mogens Klausen, fiskeforretning i Hune
 • Steen Davidsen, Hvide Sande Service Group
 • Roar Falkenberg, Søby Værft
 
De fem nominerede var udvalgt blandt 25 kandidater, som lokale har indstillet til landdistriktsprisen.

Kilde: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter 


Oversigtskort