Nyt udefra
 - 05.12.11

Tønder sætter fokus på udvikling

Ildsjæle
Projekt 'Liv i Landdistriktet' skal blandt andet kortlægge ressourcer og potentialer i lokalsamfundet og støtte op om den frivillige indsats. Foto: Anne Prytz Schaldemose

Kortlægning skal belyse rammebetingelser
"Vi har rigtig mange gode projekter i vores landsbyer, og det er vigtigt at få fortalt om de gode idéer og ikke mindst at lære af hinanden. Det kan denne kortlægning være med til. Samtidig bliver kortlægningen et solidt redskab til de frivillige ildsjæle, som kan bruge den aktivt til at kvalificere deres idéer og drømme og eventuelt åbne op for nye samarbejder," siger formanden for landdistriktsudvalget, Finn Hansen.

Kortlægningen skal både skabe et overblik over landsbyernes frivillige aktører og deres indsatser, samtidig med at den skal belyse lokalsamfundenes rammebetingelser for f.eks. handels-muligheder,erhverv, infrastruktur, institutioner,legepladser og andre faciliteter og anlæg.

Som projektleder har kommunen ansat antropologen Mette Jannes Larsen, som er flyttet til Tønder fra hovedstadsområdet for at påtage sig opgaven: "Jeg glæder mig til samarbejdet med borgerne og ildsjælene i lokalsamfundet og håber, at vi i fællesskab kan være med til at skabe positive forandringer og bidrage til at udvikle og styrke lokalområdet," siger hun.

Gå til artiklen i Danske Landsbyer


Oversigtskort