Nyt udefra
 - 02.07.14

Wadden Tide: Internationalt udstillingsprojekt sætter fokus på Vadehavet

For første gang i Danmark samles en række kunstnere og landskabsarkitekter fra lande med vadehav til et omfattende internationalt udstillingsprojekt. Fokus er på kultur, natur og identitet i Syddanmarks unikke vadehavsområde.

Udstilling ved Vadehavet
Projektet skal skabe langsigtede relationer mellem områdets planlæggere og kunstnerne, der alle kommer fra et land med vadehav. Foto: Anne Mette Laursen

Kunstprojekt skaber relationer mellem kunstnere og planlæggere
Når en række internationale kunstnere og landskabsarkitekter i sensommeren samles om den fælles udstilling Wadden Tide, er der tale om det første tværkommunale kunstprojekt i Danmark, der målrettet går efter at skabe langsigtede samarbejdsrelationer mellem internationale kunstnere og kulturregionens byplanlæggere.

Vadehavets kultur, ånd og identitet er udgangspunktet for de involverede kunstnere, der alle har det til fælles, at de udtrykker sig gennem installationer og land-art og kommer fra et land med vadehav - Danmark, Tyskland, Holland, England, Frankrig, Italien, Spanien, Rumænien, USA, Canada, Japan, Sydkorea og Bangladesh.

Det er centralt, at værkerne forholder sig aktivt til vadehavets natur og kultur. Gennem workshops er tanken også, at kunstnere og planlæggere skal arbejde sammen omkring temaer som fx byernes møde med Vadehavet

Fra midten af august 2014 vil det være muligt at følge kunstnerne på nært hold mens de skaber værkerne direkte i naturen ved Blåvandshuk. Udstillingen åbner i forbindelse med Vadehavsfestivalen den 4. september og kan ses frem til den 4. oktober 2014.

Bag Wadden Tide står Kulturegion Vadehavet.

Læs mere på projektets egen hjemmeside

 


Oversigtskort