Realiseringsprojekt

Egil Fischers Ferieby

marker
Kvalitet i kysternes turistbyer
Med alléer, akser, pladser og en særlig karakteristisk byggestil blev arkitekt Egil Fischers Ferieby anlagt i 1920'erne. Siden da har tiden haft tænderne i Danmarks første planlagte ferieby. Med arkitektens oprindelige visioner som løftestang er stedets kulturhistorie nyfortolket og sikret for eftertiden.

Arkitekten Egil Fischers Ferieby planlagt og anlagt ved Femmøller i 1920'erne. Området er Danmarks første planlagte ferieby og rummer stadig et helt særligt potentiale.

Da feriebyen blev opført, var den tænkt som en levende by hele året med boliger, butikker og erhverv på en attraktiv placering tæt ved kysten, Femmøller Strand og Mols Bjerges storslåede landskab.

Men siden Egil Fischers tid havde området dog udviklet sig med mange sommerhuse, en vildvoksende beplantning, parkeringsanlæg og enkelte butikker.

Med dette projekt er feriebyens charme - i form af dens oprindelige kulturarv - blevet aktiveret igen. Målet er at gøre stedet til det naturlige knudepunkt for områdets mange udflugtsmål og aktiviteter.

Konkret er veje, stisystemer trapppen til et udkigspunkt tilbage i den historiske ferieby. Selvsåede træer og buske er fjernet og erstattet af de oprindeligt tiltænkte beplantninger. Et engareal er genskabt, og forbindelsen mellem by og kyst igen blevet helt tydelig. 

Læs mere om Egil Fischers Ferieby

 

 

 

 • Status
  Projektet er realiseret og indviet i 2016.
 • Vision
  At udvikle, formidle og synliggøre stedets kulturarv, identitet og byggede miljø.
 • Hovedgreb
  Revitalisering af kulturmiljøet ved at genskabe de oprindelige kvaliteter.
 • Organisation
  Destination Djursland, Grundejerforeningen Femmøller Strand og Syddjurs Kommune med støtte fra Nationalpark Mols Bjerge. Schønherr er rådgiver.