Realiseringsprojekt

Hasmark Strandoase

marker
Kvalitet i kysternes turistbyer
Hasmark har én af Fyns længste og bedste badestrande og er omgivet af mange små, fine attraktioner. Men området var også nedslidt og havde brug for et løft. Et stærkt og samlende arkitektonisk greb har skabt bedre rammer for tilgængelighed og livskvalitet.

Hasmark Strand - en destination for de mange
Fra Tørresø i vest mod Enebærodde i øst strækker den 10 kilometer lange Hasmark Strand sig - én af Fyns bedste og mest populære badestrande. Stedet er velbesøgt og rigt både på landskabelige, natur- og turismemæssige kvaliteter. Med godt 2.500 sommerhuse og 470 pladser på campingpladsen er Hasmark også et populært sommerhus- og campingområde.

Ligesom mange andre sommerhusbebyggelser bliver Hasmark i stigende grad beboet året rundt, men før projektet, var de offentlige arealer og aktivitetsmuligheder ikke tilpasset dette nye behov. Samtidig efterspurgte gæsterne muligheder for endagsbesøg i rekreative områder.

Med projekt Hasmark Strandoase er området omdannet til en attraktiv destination for besøgende - både for lokale, sommerhus-, camping- og dagsturister.

Med støtte fra Stedet Tæller er der skabt ny adgang til vandet og bedre ankomstforhold. Og derudover er anlagt en helt ny strandpark med grønne arealer, små bakker og dale, buske og træer, shelters, boldbane og andre elementer, som kan forlænge både døgn og sæson.

Læs mere om Hasmark Strandoase

 • Status
  Hasmark Strandpark er afsluttet og indviet i 2014.
 • Vision
  At skabe en attraktiv destination for besøgende ved stranden og gøre Hasmark til den mest besøgte badestrand på Fyn.
 • Hovedgreb
  Etablering af ny adgang til vandet og bedre ankomstforhold til området
 • Organisation
  Udviklingspark Nord sammen med lokale foreninger, Dansk Handicapforbund, Friluftsrådet, Naturstyrelsen, Nordfyns Kommune og Nordfyn Erhverv. Land+ har rådgivet projektet.