Realiseringsprojekt

Klitmøller - ny foreningsvej

marker
Kvalitet i kysternes turistbyer
Tilbage til kort
Ny Foreningsvej skal understøtte en ny gade-, lege- og bevægelseskultur i Klitmøller. Målet er at åbne og tilgængeliggøre Klitmøller, binde byen bedre sammen og understøtte en aktiv livsstil hos borgere og turister.

Ny forbindelse i Klitmøller
Thisted Kommune er kendt for sine lange, hvide sandstrande, det vilde Vesterhav og Danmarks første nationalpark. Her finder man også Klitmøller med sit levende fiskermiljø og et voksende antal surfere fra hele verden, som har døbt byen The Cold Hawaii.

Klitmøller er en by i udvikling, og visionen er, at den også i fremtiden skal være et sted, hvor både udvikling og bevaring bygger på områdets særlige kvaliteter: Klimaet, kystlinjen og Nationalpark Thy. Blandt de kommende tiltag er denne projektidé, som skal sætte gang i første fase af en Ny Foreningsvej - en såkaldt 'snakerun'.

Målet er at understøtte en ny gade-, lege- og bevægelseskultur i byen, primært for bløde trafikanter på hjul. Samtidig skal landingspladsen forbindes med den østlige del af byen, tilgængeligheden skal forbedres, og en række udendørs mødesteder skal skabes langs Klitmøller Å.

Morgendagens borgere som ressource
Projektidéen indgår i arbejdet med en ny helhedsplan for Klitmøller, og den er udviklet som en del af Thisted Kommunes strategi om at bruge de unge, morgendagens borgere, som en ressource. Hensigten er også, at Ny Foreningsvej skal indgå som en del af områdefornyelsen. Klitmøller Borger- og handelsstandsforening er initiativtager til projektet, som er blevet til i samarbejde med lokale interessenter og skal overtages af Thisted Kommune ved opstart. 

 • Status
  Projektet er udvalgt til støtte i januar 2016.
 • Vision
  At skabe sammenhæng og understøtte en ny bevægelseskultur i byen.
 • Hovedgreb
  Landingspladsen skal forbindes med den østlige del af byen, tilgængeligheden skal forbedres, og en række udendørs mødesteder skal skabes langs Klitmøller Å.
 • Organisation
  Thisted Kommune er projektejer i samarbejde med lokale borgere.