Realiseringsprojekt

Løkken Moleleje

marker
Kvalitet i kysternes turistbyer
Læmolen i Løkken er gennemrenoveret og omdannet, så den både kan bruges af fiskere og turister. Projektet bygger videre på Løkkens historie og identitet som fiskerby. Målet er at cementere positionen som en aktiv ferieby med kvaliteten i højsædet.

Behov for modernisering af strandområde
I læ bag høje havklitter ligger Løkken. Sammen med Blokhus er den tidligere fiskerby blevet handelscentrum for et større ferie- og turistområde langs Vestkysten. En udvikling, der begyndte i slutningen af 1800-tallet, da de første badegæster fik øje på den lille, nordjyske by, og de gamle købmandsgårde blev ombygget til badehoteller.

Løkkens Læmole har stor historisk betydning for Løkkens kystmiljø og identitet. Med dette projekt var målet derfor at bygge videre på dette potentiale ved at skabe grundlag for nye aktiviteter i moleområdet og styrke sammenhængen mellem by og hav.

Nu er molen blevet gennemgribende renoveret, og der er samtidig skabt mulighed for nye rekreative oplevelser. På den nye 'solskinspladsen' kan man slå sig ned, nyde solen og mærke havet. Spidsen af molen er indrettet til lystfiskere - også i kørestol - og den nye promenade indbyder til en slentretur.

Samtidig er projektet stærkt strategisk forankret i både en lokal områdefornyelsesindsats og et projekt under VisitNordjyllands initiativ 'Udvikling af stedbundne turismekoncepter i danske kystferiebyer'. De mange indsatser i byen og området har skabt ny dialog og fælles fodslag på tværs af byens fiskere, surfere, erhvervsliv og kommunale politikere.

Læs mere om Løkken Moleleje

 • Status
  Projektet er realiseret og indviet i 2015.
 • Vision
  Revitalisering af den klassiske kystdestination med mulighed for nye aktiviteter året rundt.
 • Hovedgreb
  Renovering af mole med rekreative tiltag i form af bl.a. promenade, badetrapper og bænke. 
 • Organisation
  Hjørring Kommune. Preben Skaarup Landskabsarkitekter har rådgivet projektet.