Realiseringsprojekt

Øget kvalitet i Blokhus

marker
Kvalitet i kysternes turistbyer
Siden midten af 1800-tallet har Blokhus været tilløbsstykke for turister, som kom for den friske vesterhavsluft og brede sandstrand. Med det 20. århundredes masseturisme havde mærket stedet, som sukkede efter forskønnelse. Med afsæt i en større klimasikring er Blokhus Bæk lagt fri igen, og byen har fået et markant kvalitetsløft.

Kvalitetsløft i badebyen
Ud til Jammerbugten, mellem Slettestrand og Løkken, finder man den lille vestjyske by, Blokhus. Siden midten af 1800-tallet har byen været kendt af danskere og turister. De første gæster var enten kunstnere eller velhavere, der holdt til på de nyopførte badehoteller, og i starten af det 20. århundrede kom også de første sommerhuse til.

Men over tid har udbygningen af sommerhusområderne, opførelsen af et stort feriecenter og etablering af campingpladser markeret masseturismens indtog i byen. Udviklingen har slidt hårdt på Blokhus, og især bymidten har lidt under standardisering og et stort behov for parkeringspladser.

Projektets mål var derfor at genskabe den fysiske struktur i Blokhus for derigennem at motivere til øget kvalitet. Konkret er Blokhus Bæk lagt fri igen. Langs bækken er det fysiske miljø forbedret gennem rydning, stier, ny beplantning og belægning samt etablering af mindre træbroer.

Med bækken er byens kulturhistoriske bygninger blevet forbundne til glæde for beboere og besøgende. Og ikke mindst er påtrængende problemer med afledning af regnvand blevet løst. 

Læs mere om Blokhus Bæk

 • Status
  Projektet er realiseret og indviet i juni 2015.
 • Vision
  At genetablere en fysisk struktur i Blokhus og motivere til øget kvalitet i feriebyen.
 • Hovedgreb
  Forbedring af byrumskvaliteterne og den kulturelle infrastruktur, bl.a. gennem fritlægning af Blokhus Bæk.
 • Organisation
  Jammerbugt Kommune i samarbejde med Den erhvervsdrivende fond Blokhus Hune. Møller og Grønborg har rådgivet projektet med underrådgiver Alectia.