Kort fortalt

Steder i landskabet

Fokusområdet Steder i landskabet skal vise, hvordan man med et minimum af indgreb kan formidle natur gennem besøgssteder af høj arkitektonisk kvalitet. Inden for dette fokusområde gennemføres projekter på 9 særlige steder, hvor et arkitektonisk indgreb skal skabe kontakt mellem menneske og natur. Projekterne er under udvikling og realisering.

Se alle projekter på kortet nedenfor.

PROJEKT

Rubjerg Knude

Projektet på Rubjerg Knude giver mulighed for at komme op i Rubjerg Fyr, inden det om få år styrter i havet...

PROJEKT

Kom tæt på Furs natur

Tre udsigtspunkter giver mulighed for at komme helt tæt på øens unikke molerlandskab...

PROJEKT

Kalø Slotsruin

Nu er det muligt at opleve det gamle slotstårn og landskabet ved Kalø Vig på nye måder og fra nye højder...

 

Læs mere om Steder i landskabet

Et bidrag til naturen
Steder i Landskabet skal vise nye veje til, hvordan oplevelsen af naturen kan højnes gennem en nænsom, arkitektonisk bearbejdning af det sted, hvor menneske og natur møder hinanden.

Parkeringspladsen, bænken, broen eller udsigtsplatformen udgør et skæringspunkt mellem civilisationen og naturen og har dermed et stort potentiale.

Håbet er, at de udvalgte steder i landskabet, der realiseres gennem kampagnen, vil vise, hvordan man med arkitektonisk nerve kan bidrage positivt - både til naturen og til den samlede oplevelse af stedet. 

Gennem en ekspertdrevet proces er udvalgt 10 helt særlige steder i den danske natur, hvor et fysisk indgreb skal skabe kontakt mellem menneske og natur. 

Se projekterne på kortet nedenfor.

 

 

 Processen

  • I juni 2012 blev en invitation udsendt til rådgivere i form af arkitektvirksomheder eller sammensatte teams om at byde ind på at løse opgaven på ét eller flere af de 10 udvalgte steder. 
     
  • Fristen for at byde ind på opgaven udløb den 24. august 2012, og Stedet Tæller modtog 75 anmodninger, som blev gennemgået af Realdania og Naturstyrelsen i samarbejde med kampagnens sekretariat og faglige rådgiver. 
     
  • Rådgiverne er udvalgt, og projekterne er under udvikling eller realisering.

 

 

markermarkermarkermarkermarkermarkermarkermarkermarkermarker