Steder i landskabet

Liasanden

Rastepladsen ligger i en ældre fyrre-skov ved hovedvejen og er udformet som en cirka 300 meter lang 'sidevej', der med en varierende bredde fra 3 til 12 meter bølger sig vej gennem skov-en. Arkitekten har ønsket at bevare det lys og den rumlighed, man oplever i en skov, sammen med en opretholdelse af skovbundens vegetation. Der er ved anlæggelsen ikke anvendt sprængning eller gravemaskiner, og alle indgreb er udført som reversible tilføjelser.

marker
Steder i landskabet
Tilbage til kort
  • Formål
    At etablere en rasteplads i naturskønne omgivelser
  • Hovedgreb
    En 300 meter lang 'sidevej' i variende bredde, der griber ind i skoven
  • Indvielsesår
    1997
  • Organisation
    Statens Vegvesen. Projektet er opført som en del af Nasjonale turistveger
  • Kontakt
    Trine Kanter
    Nasjonale Turistveger
    E: trine.kanter.zerwekh@vegvesen.no
    Jensen & Skodvin Arkitektkontor
    E: office@jsa.no